Eri és Marci mesterszakácsok egyik este vacsorát készítettek nekünk, amit Anya gondosan fotódokumentált, így készült el ez a "képes recept".
Az étel neve Janssons frestelse, magyarul "Jansson megkísértése". A wikipedia is csak találgat, hogy ez a név most honnan is ered, de nem igazán leszünk okosabbak. Talán mindegy is a név, magyarul halas hagymás tejszínes krumplit fogunk készíteni.
Hozzávalók:
8 db közepes burgonya
3-4 fej hagyma
1 doboz szardella sós lében (ansjovis vagy anchovies)
1/2 liter tejszín
zsemlemorzsa (finomszemcsés)
a tálaláshoz tejföl
Meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük a burgonyát.
A hagymát megtisztítjuk és csíkokra szeleteljük.
Egy lapos serpenyőt kivajazunk.
Egy (nem túl vastag) rétegben zsemlemorzsával beszórjuk.
Egy réteg reszelt burgonya, egy réteg hagyma következik.
A szardellákat ritkábban helyezzük el. (Különben nagyon erőteljes lesz az íze)
Folytatjuk a krumpli-hagyma-szardella rétegekkel, amíg meg nem telik a serpenyő.
A tejszínben elkeverjük a szardella sós levét, majd ezzel öntjük le az egészet.
A tetejére egy réteg zsemlemorzsát szórunk.
180-200 fokon 30-45 percig sütjük (sütőtől függő), amíg a morzsa aranybarna lesz.
Ehetjük simán vagy egy kis extra tejföllel.
Jó étvágyat! Smaklig måltid!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése