2010. március 21., vasárnap

Egy kis lazulás - Romerska badet

Erikának márciusban volt a születésnapja, ezért a gyerekekkel együtt összedugtuk a fejünket, hogy egy meglepetést szervezzünk neki. A szülésznő munkatársaimtól hallottam arról, hogy Hudiksvalltól kb 60 km-re Ljusdal városkában (szó szerinti fordításban fényvölgyet vagy világos völgyet jelent) van egy római fürdő (romerska badet), ami nem óriási méretű ugyan, de annál hangulatosabb, igazi kikapcsolódást nyújt egy családnak. Megnéztem az interneten (www.romerskabadet.nu), majd telefonon lefoglaltam a szülinapot követő első szombat délelőttre. A tervek szerint másfél órás pezsgőfürdőzés, szauna, és Erikának 50 percnyi illóolajos egésztest-masszázs volt a programunk. Igazán ráfért már egy kis lazítás, relaxálás. A gyerekekkel nagy titkolózásban voltunk, csak annyit árultunk el Anyának, hogy meglepetés helyre megyünk, és oda fürdőruha kell. Sajnos egy nappal a tervezett fürdőzés előtt felhívtak a fürdőből telefonon, hogy a masszőr betegsége miatt tolnunk kellene az időpontonígy újabb 1 hét titkolózásra kényszerültünk, nagy kuncogásokkal, Anya cukkolásával.
Mikor eljött végre a várt nap, bepattantunk PePÉbe és 9:30-ra már Ljusdalban is voltunk. A lefoglalt időpontban csak a mi családunké volt a medence, a szauna és a hozzá tartozó öltöző, zuhanyzó és pihenőhely. Barátságos gyertyafény, halk hangulatos zene és egy kedves hölgy várt bennünket. Megmutatta mit hol találunk, majd magunkra is hagyott bennünket. A pezsgőfürdőt a kellemesen meleg vízű medencével azonnal birtokba vettük, fürdőztünk, beszélgettünk, élveztük a kellemes zenét és a nyugalmas környezetet. Kb 1 óra múlva Anya elment a masszázsra, én a gyerekekkel még nagyot hancúroztam a vízben. Épp elég volt a 90 perc, már a kicsik is kikívánkoztak a vízből. Megtörölköztünk, megszárítottuk a hajunkat, majd a fonott karosszékekben elnyújtózva eszegettük a nekünk kikészített gyümölcsöket, rágcsálnivalókat és édességeket. Hamarosan megjelent Anya is arcán széles mosollyal, majd a masszőrnő, akinek megköszöntük a kellemes délelőttöt, a különleges élményt.
Épp ebédidő lett, így megebédeltünk egy közeli étteremben, majd Hudiksvall felé fordítottuk PePE orrát, s pár perc múlva a hátsó ülések felől már csak egyenletes hortyogást hallottunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése